Nieuws
Zo blijf je op de hoogte!

17 september 2019

Een heel normaal specialleke op een mooie september avond. Gisteravond hebben we een bevriende man kunnen verblijden met een knap ziekenhuisbezoekje! De man was een echte paardenliefhebber en dus volgde er een bezoekje door Fuxine en de oude sjees! Er was bovendien heel wat bekijks vanuit de andere kamers! 

8 september 2019

We blikken zeer tevreden terug op een dagje bij onze Noorderburen. Mirhynne en Orpha namen gisteren deel aan de mooie fokpaardendag in Gemert. Beide wisten ze hun reeks te winnen, Mirhynne bij de tweejarige merries en Orpha bij de 4&5 jarige merries 

35 jaar stal Hermeshof!

Wat vliegt de tijd! We vieren namelijk ons 35-jarig bestaan! In september 1984 ging onze fokkerij van start met de aankoop van onze eerste bruine merrie: "Blanche". 35 jaar later staat de teller op 26 trekpaarden, op 2 stuks na allemaal eigen kweek! Door de jaren heen werden 182 zelfgefokte trekpaarden geboren op onze stal, de ene al wat vlotter dan de andere, maar allemaal werden ze met veel vreugde onthaald... De kleurmicrobe van Blanche is nog steeds aanwezig, want onze weides worden nog steeds opgefleurd door bruine, vosse, zwarte en blauwschimmel merries en hengsten. Op de kleur na is er sinds 1984 veel veranderd, er werden veel shows opgevoerd en werden heel wat prijskampen afgegaan. Om dat te vieren hebben we een collage samengesteld met de mooiste momenten van de afgelopen 35 jaar! Dat er nog vele jaren mogen volgen, proost!

20/08/2019

Transfernieuws! Ben van het Tienbunderhof heeft het Hermeshof verlaten en trekt naar Polen. Hij zal er niet langer instaan voor reproductie, maar zal er voor recreatiedoeleinden worden ingezet. Daarnaast heeft ook Alynn van het Hermeshof heeft een nieuwe eigenaar! Ze "verhuist" naar Guy Schoolmeesters uit Molenbeersel (B). We wensen hen beiden en hun nieuwe eigenaars veel plezier toe!

Ben van het Tienbunderhof
Ben van het Tienbunderhof
Alynn
Alynn

04/08/2019

Elmira en Mirhynne waren aanwezig op de mooie prijskamp in Alken die georganiseerd werd door Trekpaard Jeugd VFBT. Elmira werd 5e bij de jaarling merries en Mirhynne behaalde zilver bij de tweejaarse merries.

29/07/2019

Vanaf vandaag zijn we ook beschikbaar op Instagram! Neem regelmatig eens een kijkje voor leuke foto's en filmpjes van onze paarden. 

28/07/2019

Nico van de Carlohoeve, in eigendom van Stal Sporkingshove, heeft gisteren deelgenomen aan het Vlaams Kampioenschap te Aalst. Hij werd tweede in zijn categorie. Verdienstelijk, als men weet dat hij enkel de uiteindelijke kampioen voor moest laten.

De vader van Nico is Joaquin van het Hermeshof en zijn moeder is Rheena van het Hermeshof. Nico zag het levenslicht op het Hermeshof, maar was nooit in eigendom ervan.

Bron: https://www.flickr.com/photos/22784156@N05/48392817182/ 

19/05/2019

Helaas loopt het niet altijd zoals je het wil. Vandaag hebben we onverwacht afscheid moeten nemen van Fabiola van het Hermeshof, we troffen haar gisteren in shock-toestand aan op de weide en besloten haar meteen (na het toedienen van de eerste zorgen door de dierenarts) naar huis te vervoeren. Ondanks de nodige verzorging is ze de nacht helaas niet doorgekomen. De oorzaak is (mede door snelheid van de omstandigheden) onbekend. Ze zal gemist worden op stal en in de weides.

13/05/2019

Mirhynne van het Hermeshof nam gisteren deel aan de gerenommeerde landbouwprijskamp van Vilvoorde. Ze behaalde er in de sterke categorie van de 2 jaarse merries een mooie derde plaats.

27/04/2019

En ook de laatste spruit is eruit! Carola van het Hermeshof heeft het veulenseizoen afgesloten met een blauwschimmel merrietje. Vader van de pientere dame is Unik de Lichereau. Bijzonder weetje, Unik is de enige hengst die nog in leven is én ons dit seizoen een nakomeling bezorgde. 

14/04/2019

Aurore van het Hermeshof heeft vannacht geboorte gegeven aan een voskleurig hengstveulen, "Kamiel van het Hermeshof". Kamiel is, voor onze stal, de laatste nakomeling van Herman van ter Bolle die afgelopen jaar overleed. 

01/04/2019

Sinds vannacht is er weer een stalbewoner bij. Viyenna heeft vannacht een bruin hengstveulen op de wereld gezet, "Costaud van het Hermeshof". Vader is Fiston van hoeve Ruth. 

30/03/2019

Viola van het Hermeshof is om 04u30 bevallen van een bruinschimmel merrietje, "Vaya van het Hermeshof". De vader is Tim van de Wilgenhoeve die onlangs overleed. 

19/03/2019

Aurelie van het Hermeshof heeft een vos hengstveulen op de wereld gezet, "Modest van het Hermeshof". De vader van het knaapje is eveneens Herman van ter Bolle.

15/03/2019

Auke van het Hermeshof is op 15/03/2018 bevallen van een potig merrieveulen met vosse kleur, "Farah van het Hermeshof". Het is voor ons het tweede opeenvolgende merrieveulen van Herman van ter Bolle.