Nieuws 2019

Zo blijf je op de hoogte!

Mooie prestaties op het nationaal kampioenschap

8 december 2019

Een mooie editie van de nationale tentoonstelling achter de rug! In de sterke leeftijdscategorie van de driejaarse merries behaalden Mirhyne en Victoria van het Hermeshof knap goud en zilver in de middenmaat! Een extra opsteker voor onze fokkerij is dat naast Mirhyne ook Ruby du Car d'Or (eig. Kelly Dieudonné) goud veroverde in de kleine maat van dezelfde jaargang. Beide vosse merries zijn namelijk fokproducten uit onze hengst Bram van de Ruiting, die hiermee zijn waarde bewijst! Bij de merries geboren in 2012 werd Aurelie vierde, en bij de merries van 2011 eindigde Viyenna tweede. Al bij al een goed resultaat en een mooie manier om 2019 af te sluiten.

De kampioenstitels komen naar Limburg met Vino van Luchteren en Jana van het Hengelhof (die als zuigeling werd opgevangen door Fuxine van het Hermeshof) Tot slot werd onze Kobe Henckens door landbouwleven verkozen tot beste Trotteur 2020! Dik verdiend, wat ons betreft!

Foto's Elke Ulenaers en trekpaard.net

16 november 2019

Met spijt nemen we afscheid van Brin d'Or van het Hermeshof. Brin d'Or verhuist naar een nieuwe thuis in Frankrijk, waar hij bij Ludovik Mortelecque onder de vleugels van trait du nord zal genomen worden. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe eigenaar een fijne hengst gekocht heeft met zéér veel groeipotentieel. Een paard dat kan uitgroeien tot een opvallende hengst.

We blijven het erg jammer vinden dat hij niet geaccepteerd werd op de hengstenkeuring in Ghlin. Ondanks dat hij toonde dat hij over de betere bewegingen beschikt, kreeg hij niet de punten die hij verdiende. Het is zonde dat er vandaag de dag niet meer door een groen paard heen gekeken kan worden. Wat ons betreft kiezen wij toch liever voor een duurzaam paard dat op latere leeftijd pas naar zijn beste vorm groeit.

We hopen dat Brin d'Or een mooie toekomst tegemoet gaat in Frankrijk en we wensen zijn nieuwe eigenaren heel veel plezier met dit fantastische dier!

9 november 2019

Een frisse wind in de fokkerij! Tejo van het Hermeshof werd op de hengstenkeuring te Ghlin goedgekeurd voor de dekdienst! Tejo toonde zijn mooie uiterlijk met een sterke stap en een uitstekende draf. We zijn er van overtuigd dat deze jeugdige knaap zich het komende jaar prima zal ontwikkelen tot een echt vaderdier.

Ontdek Tejo hier.

27 oktober 2019

Mooie resultaten op de officiële prijskamp in Lummen! Elmira werd 2e bij de jaarlingen, grote zus Victoria werd eerste bij de tweejaarse merries in de kleine maat en Mirhynne werd eerste in de grote maat. Zo mochten ze beide deelnemen aan het jeugdkampioenschap dat gewonnen werd door Victoria!

Na de onderbreking was het aan de vierjarige merries, waar Orpha na lang overwegen op de tweede plaats eindigde. Tot slot was er een gemengde rubriek van merries van 7 en 8 jaar waar Viyenna de kop aanvoerde en Aurélie derde werd.

Bekijk hier alle foto's

11 oktober 2019

Vrijdagavond waren we in Sittard te gast voor de VDL Jubileum Oktoberparade ter opening van de oktoberfeesten. Viyenna, Auke en Fuxine mochten trots voorop gaan! Bedankt voor de mooie commentaren en alle helpende handen. 

17 september 2019

Een heel normaal specialleke op een mooie september avond. Gisteravond hebben we een bevriende man kunnen verblijden met een knap ziekenhuisbezoekje! De man was een echte paardenliefhebber en dus volgde er een bezoekje door Fuxine en de oude sjees! Er was bovendien heel wat bekijks vanuit de andere kamers! 

8 september 2019

We blikken zeer tevreden terug op een dagje bij onze Noorderburen. Mirhynne en Orpha namen gisteren deel aan de mooie fokpaardendag in Gemert. Beide wisten ze hun reeks te winnen, Mirhynne bij de tweejarige merries en Orpha bij de 4&5 jarige merries 

35 jaar stal Hermeshof!

Wat vliegt de tijd! We vieren namelijk ons 35-jarig bestaan! In september 1984 ging onze fokkerij van start met de aankoop van onze eerste bruine merrie: "Blanche". 35 jaar later staat de teller op 26 trekpaarden, op 2 stuks na allemaal eigen kweek! Door de jaren heen werden 182 zelfgefokte trekpaarden geboren op onze stal, de ene al wat vlotter dan de andere, maar allemaal werden ze met veel vreugde onthaald... De kleurmicrobe van Blanche is nog steeds aanwezig, want onze weides worden nog steeds opgefleurd door bruine, vosse, zwarte en blauwschimmel merries en hengsten. Op de kleur na is er sinds 1984 veel veranderd, er werden veel shows opgevoerd en werden heel wat prijskampen afgegaan. Om dat te vieren hebben we een collage samengesteld met de mooiste momenten van de afgelopen 35 jaar! Dat er nog vele jaren mogen volgen, proost!

20/08/2019

Transfernieuws! Ben van het Tienbunderhof heeft het Hermeshof verlaten en trekt naar Polen. Hij zal er niet langer instaan voor reproductie, maar zal er voor recreatiedoeleinden worden ingezet. Daarnaast heeft ook Alynn van het Hermeshof heeft een nieuwe eigenaar! Ze "verhuist" naar Guy Schoolmeesters uit Molenbeersel (B). We wensen hen beiden en hun nieuwe eigenaars veel plezier toe!

Ben van het Tienbunderhof
Ben van het Tienbunderhof
Alynn
Alynn

04/08/2019

Elmira en Mirhynne waren aanwezig op de mooie prijskamp in Alken die georganiseerd werd door Trekpaard Jeugd VFBT. Elmira werd 5e bij de jaarling merries en Mirhynne behaalde zilver bij de tweejaarse merries.

29/07/2019

Vanaf vandaag zijn we ook beschikbaar op Instagram! Neem regelmatig eens een kijkje voor leuke foto's en filmpjes van onze paarden. 

28/07/2019

Nico van de Carlohoeve, in eigendom van Stal Sporkingshove, heeft gisteren deelgenomen aan het Vlaams Kampioenschap te Aalst. Hij werd tweede in zijn categorie. Verdienstelijk, als men weet dat hij enkel de uiteindelijke kampioen voor moest laten.

De vader van Nico is Joaquin van het Hermeshof en zijn moeder is Rheena van het Hermeshof. Nico zag het levenslicht op het Hermeshof, maar was nooit in eigendom ervan.

Bron: https://www.flickr.com/photos/22784156@N05/48392817182/ 

19/05/2019

Helaas loopt het niet altijd zoals je het wil. Vandaag hebben we onverwacht afscheid moeten nemen van Fabiola van het Hermeshof, we troffen haar gisteren in shock-toestand aan op de weide en besloten haar meteen (na het toedienen van de eerste zorgen door de dierenarts) naar huis te vervoeren. Ondanks de nodige verzorging is ze de nacht helaas niet doorgekomen. De oorzaak is (mede door snelheid van de omstandigheden) onbekend. Ze zal gemist worden op stal en in de weides.

13/05/2019

Mirhynne van het Hermeshof nam gisteren deel aan de gerenommeerde landbouwprijskamp van Vilvoorde. Ze behaalde er in de sterke categorie van de 2 jaarse merries een mooie derde plaats.

27/04/2019

En ook de laatste spruit is eruit! Carola van het Hermeshof heeft het veulenseizoen afgesloten met een blauwschimmel merrietje. Vader van de pientere dame is Unik de Lichereau. Bijzonder weetje, Unik is de enige hengst die nog in leven is én ons dit seizoen een nakomeling bezorgde. 

14/04/2019

Aurore van het Hermeshof heeft vannacht geboorte gegeven aan een voskleurig hengstveulen, "Kamiel van het Hermeshof". Kamiel is, voor onze stal, de laatste nakomeling van Herman van ter Bolle die afgelopen jaar overleed. 

01/04/2019

Sinds vannacht is er weer een stalbewoner bij. Viyenna heeft vannacht een bruin hengstveulen op de wereld gezet, "Costaud van het Hermeshof". Vader is Fiston van hoeve Ruth. 

30/03/2019

Viola van het Hermeshof is om 04u30 bevallen van een bruinschimmel merrietje, "Vaya van het Hermeshof". De vader is Tim van de Wilgenhoeve die onlangs overleed. 

19/03/2019

Aurelie van het Hermeshof heeft een vos hengstveulen op de wereld gezet, "Modest van het Hermeshof". De vader van het knaapje is eveneens Herman van ter Bolle.

15/03/2019

Auke van het Hermeshof is op 15/03/2018 bevallen van een potig merrieveulen met vosse kleur, "Farah van het Hermeshof". Het is voor ons het tweede opeenvolgende merrieveulen van Herman van ter Bolle.