Over Hermeshof

Wie zijn we ?

Laten we ons eerst even voorstellen, wij zijn de familie Henckens-Geusens en verwelkomen u graag op de website van onze trekpaardenfokkerij: "Het Hermeshof". Onze stal is gelegen te Maaseik (B) op een steenworp van de Nederlandse en Duitse grens. Ze werd in 1984 opgericht door Nico Henckens en Els Geusens met hun eerste merrie 'Blanche van het Hermeshof' en is op de dag van vandaag uitgegroeid tot een gekende naam binnen de trekpaardwereld.


Wat doen we?

Onze stal zet voornamelijk in op het kweken van zuivere, effen-gekleurde trekpaarden met een zacht karakter. Verder streven we ook naar inteeltvrije bloedvoeringen, wat niet evident is in het trekpaardmilieu vandaag de dag. De kleurmicrobe was dankzij onze eerste merrie (Blanche) al aanwezig vanaf dag 1, haar dochter Kyra van het Hermeshof was echter de eerste vosse merrie op ons bedrijf. 


Concours

Vandaag de dag staat onze fokkerij gekend om haar prachtige vosse paarden, waarmee we ook onze grootste successen kenden, zo werden provinciale en nationale titels behaald met zelfgefokte vossen. Toch zal je bij ons voldoende andere kleur in de weide zien lopen. Ons fokbeleid heeft reeds haar vruchten afgeworpen, de naam 'Hermeshof' zal u uiteraard vaker terugvinden bij de prijskampresultaten, en ook onze zelfgekweekte hengsten hebben zich al bewezen. 


Tegenwoordig hebben 3 dekhengsten hun plaatsje op onze stallen: de voshengsten Bram en Valeron, en de bruine hengst Tejo. Allen beschikken ze over een interessante en uitzondelijke bloedvoering. 


Recreatie

Maar er is meer gaande dan enkel het prijskampgebeuren, u kan bij ons ook terecht voor allerlei recreatiedoeleinden. U kan beroep doen op onze rustige paarden voor onder meer huwelijken, gouden bruiloften, communiefeesten, pensionering, opfleuren van opendeurdagen met mogelijkheid om eens op een trekpaard te zitten, etc. We beschikken over een pachtige victoriaanse trouwkoets en een comfortabele tramwagen. De tramwagen is ook s'avonds beschikbaar gezien ze volledig verlicht is en wind-en waterdicht.

Ontdek al onze zelfgefokte paarden!

Na jaren fokken wordt het lijstje lang, klik hier en ontdek alle paarden die geboren werden op het hermeshof!