Geboortebegeleiding

Voor het deskundig begeleiden van uw merrie

Vertrouw op onze ervaring

Gebrek aan ruimte, tijd of ervaring voor de deskundige begeleiding van de geboorte van uw veulen? Vertrouw op onze ervaring ter zake zodat u optimaal kan genieten van deze belevenis. 

Ruime stallen 25m²

Onze boxen hebben een oppervlakte van 25 m², dit geeft uw merrie een comfortabele ruimte om te verblijven en te bevallen. Ook wanneer het veulen geboren is blijft er voldoende ruimte over voor moeder en pasgeborene. 

De boxen zijn aangrenzend aan elkaar en hebben voldoende doorkijk. Zo behoud uw merrie het sociale gevoel van een kudde. Onze stal is bovendien voldoende hoog, zodat een goede luchtcirculatie kan onderhouden worden.  

24/7 bewaking

Uw merrie zal vanaf het moment van aankomst tot het moment van vertrek onder continue camerabewaking staan. Er wordt hen bovendien een geboorte alarm worden opgelegd, dat melding geeft wanneer de bevalling nabij is. 

Wanneer de geboorte achter de rug is, zal ook het veulen gemonitord worden. 

Deskundige begeleiding

Uw merrie zal ongeacht het tijdstip van de bevalling vakkundig verlost worden. Met meer dan 35 jaar ervaring en bijna 200 geslaagde geboortes kan u erop vertrouwen dat uw veulen met de nodige kunde ter wereld wordt gebracht.

Na de geboorte wordt bij het veulen gecontroleerd of de navel afsluit, waarna deze ook ontsmet wordt. Het veulen wordt in de uren na de bevalling ondersteund in het leren drinken en de merrie wordt opgevolgd op het afkomen van de nageboorte; 

Tarieven

Begeleidingskosten

24/7 Bewaking van uw merrie

Begeleiding van de geboorte (meestal 's nachts)

Controle drinkgedrag veulen

Excl. veterinaire kosten

€200

Stalgeld

Strobed voorzien in de ruime boxen (25m²)

Water, mais, hooi en Pavo PodoLac brok voor de merrie


€10 per dag

Stalgeld bij eventuele dekking via onze hengstenhouderij

Strobed voorzien in de ruime boxen (25m²)

Water, mais, hooi en Pavo PodoLac brok voor de merrie

€5 per dag