Tejo

van het Hermeshof

Imposant vaderdier

Tejo is een grootramige bruine hengst met veel rasuitstraling. Zijn chique gelijnde achterhand en stevige rugpartij vormen een sterke aansluiting op zijn mooi gevormde voorhand. Dit geheel staat gesteld op een correct beenwerk met veel uitdrukking. Hij beschikt over een ruime stap en een exceptionele draf die met veel oprichting wordt gebracht. 

Dankzij zijn diepbruine kleur en goede rastype behoort Tejo tot de top van de kleurenfokkerij, zo werd hij op de hengstenkeuring van 2021 aangewezen als beste kleurhengst!


Gemaakt voor de fokkerij

Niet alleen staat Tejo zijn origine bekend voor haar kwalitatief sterke paarden, ze lijkt ook garant te staan voor het fokken van een aangename kleurendiversiteit. 

Aan vaderszijde staat Tijn van de Vliegert, die in 2011 nationaal kampioen van België werd en een zoon is van de legendarische Florian van het Rietenhof (Predikaat keur).

Moeder van Tejo is de chique vosse merrie Aurelie van het Hermeshof (v. Bram), die in 2016 pronkte in het Nationale kampioenenlot en ook kopplaatsen wist te behalen in o.a. Vilvoorde en de nationale prijskamp van 2017 

Pedigree

  • Vader: Tijn van de Vliegert
  • Moeder: Aurelie van het Hermeshof
  • Uitgebreide pedigree: Klik hier 

Stamboek KMBT SRCTB  

Tejo als driejarige hengst

Tejo als vierjarige hengst