Tejo

van het Hermeshof

Vlaams kampioen 2021

Tejo is een imposante bruine hengst met ras en uitstraling. Zijn bespierde front en diep middenstuk staan in harmonie met zijn chique achterhand. Dit geheel staat op correct beenwerk met veel uitdrukking. 

Tejo beschikt over een ruime stap en een krachtige draf die met veel oprichting wordt gebracht. Hij veroverde in 2021 overtuigend de titel van Vlaams kampioen en won het kampioenschap te Merchtem. Hiermee behoort Tejo tot de absolute top van de kleurenfokkerij. 


Gemaakt voor de fokkerij

Basis voor dit succes ligt in zijn origine, met aan vaderszijde 'Tijn van de Vliegert', die in 2011 nationaal kampioen van België werd en een zoon is van de legendarische Florian van het Rietenhof (Predikaat keur).

Moeder van Tejo is de chique vosse merrie 'Aurelie van het Hermeshof' (v. Bram), die in 2016 pronkte in het Nationale kampioenenlot en ook kopplaatsen wist te behalen in o.a. Vilvoorde en op de nationale prijskamp.

Niet alleen staat Tejo zijn origine bekend voor haar kwalitatief sterke paarden, ze lijkt ook garant te staan voor het fokken van een ruime kleurendiversiteit. 

Pedigree

  • Vader: Tijn van de Vliegert
  • Moeder: Aurelie van het Hermeshof
  • Uitgebreide pedigree: Klik hier 

Stamboek KMBT SRCTB