Tejo

van het Hermeshof

Kwaliteitspedigree

Met zijn bloedvoering kan Tejo de nodige adelbrieven voorleggen. Aan vaderszijde vinden we Tijn van de Vliegert terug, die in 2011 nationaal kampioen van België werd. Tijn stamt af van Florian van het Rietenhof, die meermaals tot kampioen bekroont werd met zijn kwaliteitsvolle nakomelingen.

Langs moederskant staat de imposante vosse merrie Aurelie van het Hermeshof die in 2017 een eerste plaats behaald in haar reeks op de Nationale prijskamp te Gent. Aurelie is een dochter van Bram van de Ruiting die in 2016 Belgisch kampioen werd met zijn kleurrijke afstammelingen.

Imponerend in alle facetten

Niet alleen staat Tejo zijn origine bekend voor haar kwalitatief sterke paarden, ze lijkt ook garant te staan voor het fokken van een aangename kleurendiversiteit. 

Tejo is een frisse verschijning met een stevige rug en een mooi gelijnde achterhand. Zijn beenwerk is voorzien van voldoende hardheid en zuiverheid. Het is bovendien gesteld op 4 ruime voeten die mooi geplaatst zijn.

Met zijn mooie uiterlijk gaan een sterke stap en een uitstekende draf gepaard. Deze laat hij met veel overtuiging en souplesse zien. Hij gaat daarenboven correct en gesloten in beide gangen. 

Pedigree

  • Vader: Tijn van de Vliegert
  • Moeder: Aurelie van het Hermeshof
  • Uitgebreide pedigree: Klik hier 

Stamboek KMBT SRCTB