Unik 

de Lichereau

Uniek in zijn soort

Unik heeft zijn naam alvast niet gestolen. Het is een mooi-bewaarde hengst die een zeldzame bloedvoering combineert met uitstekende fokresultaten. Unik beschikt over een uitstekende groep nakomelingen, waarmee hij op de centrale keuring in Someren bekroont werd. In zijn gevolg vinden we onder meer 2 goedgekeurde zonen en een reeks prachtige dochters. Allen beschikken ze bovendien over een ruime kleurendiversiteit: bruin, bruinschimmel, blauwschimmel, vos, vosschimmel. 

Prestaties en bloedvoering

Naast zijn fokproducten, weet Unik ook zichzelf te onderscheiden. Unik wist meermaals een eerste plaats te behalen op verschillende hengstenkeuringen en deed hetzelfde op de nationale tentoonstellingen.

Uniek stamt af uit Elliot van 't Keerkenhof, een zoon van Koss uit de Vinkenpeel. Aan moederszijde vinden we de bruine Fiona de Lichereau terug. Zij behaalde op 8-jarige leeftijd de titel van Waals kampioene, met haar mooie rasadel en uitstekende gangen. Fiona is een dochter van Toine de Lichereau en heeft aan moederszijde Balzac des Eaux Bonnes. Deze bloedlijn is uiterst zeldzaam.

Pedigree

  • Vader: Elliot
  • Moeder: Fiona

Stamboek KVTH