Unik 

de Lichereau

Uniek in zijn soort

Unik is een mooi-bewaarde hengst met een edele hals en een sprekend hoofd. Zijn charmante, gedrongen type wordt geaccentueerd door zijn stevige rugpartij, fraaie bespiering en mooi gevormde achterbeen. 

Unik's solide beenwerk wordt gesierd met passend behang en staat gevestigd op 4 ruime voeten die keurig geplaatst zijn. Zijn voortreffelijk uiterlijk gaat gepaard met een sterke stap en een correcte draf, die hij met overtuiging weet te brengen.

Inteeltvrije bloedvoering

Unik stamt af uit Elliot van 't Keerkenhof, een notabele zoon van Koss uit de Vinkenpeel. 

Moeder van Unik is de bruine Fiona de Lichereau, die op 8-jarige leeftijd werd bekroond tot Waals kampioene, dankzij haar mooie rasadel. Fiona is een dochter van Toine de Lichereau en heeft aan moederszijde Balzac des Eaux Bonnes. 

Deze zeldzame origine maakt Unik combineerbaar met haast elke lijn

Bewuste fok met resultaat

Unik combineert een zeldzame bloedvoering met uitstekende fokresultaten. Hij beschikt over een kwaliteitsvolle groep nakomelingen, waarmee hij lof kreeg op de centrale keuring in Someren. 

In zijn gevolg vinden we ondertussen meerdere goedgekeurde zonen en een reeks prachtige dochters. Allen beschikken ze bovendien over een ruime kleurendiversiteit: bruin, bruinschimmel, zwart, zwartschimmel, vos, vosschimmel.

Pedigree

  • Vader: Elliot
  • Moeder: Fiona

Stamboek KVTH